• Oznam pre žiakov a rodičov 5. ročníka

        • Važení rodičia!

          Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (ďalej NÚCEM) uskutočňuje celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ v súlade s platným znením zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (§ 154 - § 156).

          V zmysle § 154 ods. 5 školského zákona je účasť na Testovaní 5 povinná.

          Testovanie sa uskutoční 18.5.2022.

          Testovanie je určené všetkým žiakom 5. ročníka základných škôl v SR s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (okrem žiakov s mentálnym postihnutím).

          Žiaci budú testovaní z predmetov: matematika, slovenský jazyk a literatúra.

          Podrobnejšie informácie nájdete na stránke:

          https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky/2021-2022?componentId=1752

        • Medzinárodné meranie ICCS

        • Predmetom zisťovania štúdie sú súčasné výzvy pre vzdelávanie k občianstvu v spoločenských kontextoch krajín, problémy súvisiace s nárastom populizmu a s autoritatívnymi praktikami niektorých vlád. Tiež aj problémy viažuce sa ku klimatickým zmenám ochrane prírody, ako aj zisťovanie, ako sú mladí ľudia pripravení na ich úlohu byť aktívnym občanom.

          Štúdia skúma tak národný ako aj regionálny kontext (EÚ) a zbiera informácie o špecifikách občianskeho vzdelávania a občianskej výchovy (politických, kultúrnych a výchovných súvislostiach v každej účastníckej krajine). Sleduje aj vyučovacie postupy v triede, riadenie školy, školskú klímu a iné faktory, ktoré majú vzťah k vedomostiam a postojom žiakov v oblasti občianskej výchovy a občianstva.

          Slovenská republika sa štúdie ICCS 2022 zúčastňuje aj vďaka podpore Európskej komisie (grant EACEA na úhradu časti účastníckeho poplatku).

          Hlavné meranie štúdie ICCS 2022 sa na Slovensku uskutočňuje v týchto v dňoch 25. apríla – 6. mája 2022. Medzinárodným centrom štúdie bolo do merania vybraných 170 základných škôl/osemročných gymnázií s vyučovacím jazykom slovenským aj maďarským. Hlavného merania ICCS 2022 sa zúčastní približne 4 000 žiakov 8. ročníka ZŠ resp. zodpovedajúceho ročníka 8-GYM.

          Medzi týmito školami bola vybraná aj naša škola. Meranie prebehlo 28.4.2022.

          Viac informácií nájdete na stránkach NÚCEM: 

          https://www.nucem.sk/sk/merania/medzinarodne-merania/iccs/o-merani-iccs 

           

        • Výchovný koncert - Prejav sa pohybom

        • V utorok 26.4.2022 sme sa zúčastnili výchovného koncertu pod názvom Prejav sa pohybom. Pripravil si ho Miroslav „Bruise“ Žilka, ktorý sa modernému tancu venuje viac ako 22 rokov.

          Cieľom bolo motivovať deti a mládež k objaveniu vlastného talentu, k jeho rozvoju a osobnému rastu a  zároveň aj k pohybu a zdravému životnému štýlu.

        • Slávik Slovenska

        • Dňa 25. 4. 2022 sa na I. stupni ZŠ uskutočnilo školské kolo Slávik Slovenska. Zo všetkých súťažiacich sme vybrali troch najlepších. 1. miesto obsadila Viktória Skubeňová z 3.B, 2. miesto obsadila Martina Skubeňová z 2.A, 3. miesto obsadila Eliška Smišková z 1. A.

          Výherkyniam srdečne blahoželáme a budeme držať palce víťazke Viktórii Skubeňovej, ktorá bude reprezentovať našu školu na okresnom kole v Dolnom Kubíne.

        • Zápis do 1. ročníka

        • Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutočnil 21.4.2022. Zapísaných bolo 22 žiakov.

          Na nových žiakov a spolužiakov sa veľmi tešíme.

        • Potravinová pomoc pre utečencov z Ukrajiny

        • ĎAKUJEME všetkým , ktorí sa zapojili do našej potravinovej zbierky pre ľudí, ktorí sa vinou vojnového besnenia ocitli mimo svojich domov. Potraviny sme odovzdali a verím, že im aj táto naša pomoc pomôže a ukáže, že na Slovensku žijú dobrosrdeční ľudia. ĎAKUJEME!!!

        • Noc s Andersenom na prvom stupni

        • Po dvojročnej prestávke sme aj na prvom stupni opäť zažili rozprávkovú Noc s Andersenom. V prvoaprílový večer bolo pred školskými dverami rušno, poniektorí prišli ešte prv, než pani učiteľky. Po rozložení karimatiek a vybalení dobrôt sme sa vďaka tvorbe Ľ. Podjavorinskej a E. Čepčekovej preniesli najskôr do sveta zvieratiek i na lesnú čistinku plnú víl. S pani učiteľkou Mníchovou sme si poriadne precvičili celé telo. Po malom nočnom občerstvení sme sa pustili do predveľkonočného vyrábania, tí unavenejší si radšej užili „nočné kino“. Dve hodiny po polnoci p.uč. zavelila „spať“ a tak sme sa zabalili do spacákov a „dobrú noc“. Ledva sme pozaspávali a už bolo treba vstávať a baliť spacáky, pretože rodičia zas netrpezlivo postávali pred školou. Lúčili sme sa plní zážitkov. Už teraz sa tešíme na 31. marec 2023, pretože vtedy sa, snáď, uskutoční ďalšia Noc s Andersenom :). 

        • Noc s Andersenom očami našich detí

        • „ Už som bol na tomto podujatí viackrát, ale táto NsA bola jedna z najlepších. Veľa som sa dozvedel o Dánsku a o pánovi Andersenovi. Aktivity boli skvelé a zábavné.“ (Filip Otruba)

          „ Bolo tam super! Najviac sa mi páčila aktivita, kde sme dali na chlieb nutelu a museli sme vyrobiť z ovocia názov Andersenovej rozprávky.“ (Petra Medvecová)

          „ Na Noci s Andersenom sa mi najviac páčilo, keď sme išli von a chodili sme so zápalkami.“ (Tomáš Mäsiar)

          „ Na Noci s Andersenom bolo dobre. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých faktov o Andersenovi a o Dánsku. Mali sme veľa skvelých aktivít. Mám odtiaľ mnoho nezabudnuteľných zážitkov.“ (Nina Moravčíková)

          „ Súťaže boli zábavné. Celý program sa mi páčil. Noci s Andersenom dávam 10 bodov.“ (Alexandra Gabrič)

          „ Bol to zážitok. Takýchto nocí by mohlo byť viac. Najviac sa mi páčilo, že sme boli dlho hore a pán učiteľ Bereta v jeho úlohe Andersena.“ (Šimon Borončo)

          „ Najlepší bol Hans Christian Andersen (učiteľ). Všetko ostatné bolo tiež super! (až nato, že čvirikali dookola všetci v spánku)“ (Filip Drengubiak)

          „ Všetky aktivity boli dobré, ale najviac sa mi páčilo Dievčatko so zápalkami a maľovanie ovocím na chlebíky. Všetko bolo dobré, len sa mi nedalo zaspať.“ (Nela Janká)

          „ Všetko sa mi páčilo. Najviac sa mi páčila prvá aktivita.“ (Kvetoslava Kapinová)

          „ Na Noci s Andersenom bolo veľmi dobre. Veľa sme sa dozvedeli o Hansovi Christianovi Andersenovi a o Dánsku. Aktivity boli super. Určite by som nejakú pridala. Aj sme sa nasmiali toľko, že sme museli volať dobreženie záchranku. No so spánkom to nebolo veľmi dobré. Učitelia nás museli kontrolovať každú minútu. Ale stavím sa, že kto prišiel domov, ľahol do postele a spal.“ (Lenka Červeňová)

        • Okresné kolo - Hviezdoslavov Kubín

        • Naša žiačka Ema Polláková zo 6.A získala v okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína v kategórii prednes poézie vynikajúce 1. miesto.

          Víťazke všetci blahoželáme.

        • Marec – mesiac knihy

        • Celý tento mesiac mali štvrtáci za úlohu prečítať si čo najviac zaujímavých kníh. Čítali sme v škole, čítali aj doma. Ku každej prečítanej knihe si vyrobili čitateľský denník, ktorý si nakoniec na hodinách slovenského jazyka odprezentovali.

        • Mimočítankové čítanie - 3. ročník

        • V treťom ročníku sme si prečítali dve knihy : Jano od Fraňa Kráľa a Jakubko od Hany Zelinovej. Boli to mimočítankové texty. Žiaci spoznali dvoch kladných hrdinov - Jana a Jakubka a ich životy v dvoch časovo rozdielnych obdobiach pred vojnou a počas vojny. Predsa podobné príbehy a veľmi poučné. Obidvaja chlapci, presne ako terajší tretiaci, majú 9 rokov.

          Na výtvarnej výchove sme si nakreslili ilustrácie k prečítanému textu a na slohu napísali obsah z prečítaných príbehov. Ani sme netušili, že tieto dávne príbehy môžu byť aktuálne aj v dnešnej dobe, keď v našej susednej krajine zúri vojna.

        • Knižnica - 5.A

        • Marec je mesiacom knihy, a preto sme sa s 5.A vybrali do obecnej knižnice. Strávili sme tam príjemné chvíle v spoločnosti Miroslava Karcola, autora Povestí spod Rozsutca.

          ĎAKUJEME

        • Zápis do 1. ročníka

        • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Zázrivá oznamuje rodičom, že  zápis do 1. ročníka  sa uskutoční dňa 21. 4. 2022 /štvrtok/ o 13.00.hod. v budove školy prvého stupňa. Na zápis je potrebné priniesť: vyplnený protokol o zápise, rodný list dieťaťa, 10 € na učebné pomôcky. Uvedená suma nie je zápisné, ale bude použitá na nákup učebných pomôcok pre žiaka.

        • Testovanie KOMPARO - 5. ročník

        • Testovanie KOMPARO sa v 5. ročníku uskutoční 17.3.2022. Testovanie bude zamerané na 3 oblasti: matematika, slovenský jazyk a literatúra a všeobecné študijné predpoklady. Viac informácií a testované učivo nájdete na stránke: https://www.komparo.sk/

        • Lyžiarsky výcvik - 2022

        • Žiaci 8. a 9. ročníka sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku, ktorý sa tento rok konal v čase od 21.2.2022 do 25.2.2022 na Kubínskej holi.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Stred 122, Zázrivá
      • Riaditeľ školy: +421905 204 277 Zástupca riaditeľa: +421918 594 145 Materská škola: +421951 575 462 Jedáleň: +421917 947 789
      • Stred 122 02705 Zázrivá Slovakia
      • zszazriva.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje