• Netradičná hodina telesnej výchovy  v  I.A – Jumping  kids s trénerom Jakubom Krškom
        • Netradičná hodina telesnej výchovy v I.A – Jumping kids s trénerom Jakubom Krškom

        • JUMPING KIDS  je fitnes cvičenie na patentovaných exkluzívnych trampolínach, ktoré zlepšuje fyzickú aj psychickú kondíciu. Deti milujú skákanie na trampolíne a umocnením atmosféry skvelou hudbou  je hodina všestrannou a zábavnou pohybovou aktivitou, ktorú deti vyhľadávajú.

          Táto netradičná hodina prispieva k rozvoju pohybových schopností, rytmiky, stability, koordinácii tela a k správnemu držaniu tela, či k získaniu fyzickej i psychickej kondície.

          Predovšetkým však kladie dôraz na hravosť a prirodzenosť pohybu dieťaťa. Zábava, smiech a predovšetkým pozitívny vzťah k športu je neoddeliteľnou súčasťou života detí.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Vianočná besiedka - 2. stupeň
        • Vianočná besiedka - 2. stupeň

        • Poledný deň v škole pred Vianocami si žiaci spríjemnili programom, ktorý sa konal v kultúrnom dome. So svojím programom postupne vystúpili všetky triedy. Piataci nás zobrali do rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Šiestaci nám vysvetlili, ako vznikla tradícia zdobiť na Vianoce vianočný stromček. Nesmela chýbať tradičná vianočná rozprávka Popoluška, ktorú v netradičnej forme zahrali žiaci 7. A.  Snehulienku a sedem trpaslíkov stvárnili ôsmaci. Deviataci predviedli scénku o Mirkovi, zaspievali a zatancovali na vianočnú pieseň.

          Fotografie nájdete v našej galérii. 

      • Voňavé nedeľné  popoludnie
        • Voňavé nedeľné popoludnie

        • V nedeľu 24. novembra popoludní sme sa už tradične zišli s deťmi a rodičmi v našej školskej kuchynke pri pečení  a zdobení  medovníčkov a vianočných oblátok. Išlo nám to pekne od ruky, pretože viacerí sa tejto aktivity zúčastňujú  každoročne a už poznajú,“ ako to tu chodí“ J.  Čas nám ubehol veľmi rýchlo v príjemnej a sladkej atmosfére. Napečené dobroty si bude možné zakúpiť na vianočných trhoch v KD, výťažok z predaja poslúži na nákup pomôcok pre našich žiakov. V minulosti sme si za to kúpili napr. knižky do knižnice, formičky na pečenie a pod.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Vianočná besiedka I.A
        • Vianočná besiedka I.A

        • VIANOCE  HREJÚ  NA  DUŠI ,  NA  TELE,  KEĎ  VŠETCI  PRAJÚ  SI  ŠŤASTNÉ  A VESELÉ . . .

           

          Ďakujem rodičom za spoluprácu pri zorganizovaní vianočnej besiedky, za príjemnú atmosféru, za ochotu nájsť si chvíľku drahocenného času a stráviť ho spoločne so svojimi deťmi pri  tvorbe vianočného pozdravu a programu, ktorý deti pripravili s radosťou pre svojich rodičov. Prajem pekné vianočné sviatky.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

        • Dňa 27.11.2019 sa v priestoroch ZS s MŠ v Oravskom Podzámku konalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry – kategória C. Zúčastnilo sa na nej 10 víťazov školských kôl.


          Písomná časť:
          1/ práca s textom, čítanie s porozumením, analýza textu z hľadiska jazyk. rovín 25 otázok
          2/ tvorba vlastného textu – využitie slohových postupov a jazykových štýlov, reklamný plagát


          Ústna časť:
          Samostatná príprava a prednesenie rečníckeho prejavu na zadanú tému. Súťažiaci museli predniesť najmenej 10 viet naspamäť, využiť príznaky rečníckeho štýlu a uplatniť prvky verbálnej aj neverbálnej komunikácie.

          Žiačka Diana Lakoštíková z 9.B našej školy získala 3. miesto.

          Gratulujeme a tešíme sa z úspechu !

      • Besiedka pre starých rodičov žiakov I.A
        • Besiedka pre starých rodičov žiakov I.A

        • Dňa 25.10.2019 si prváci pozvali babku a dedka na besiedku do svojej triedy, aby im ukázali, čo všetko sa už od septembra naučili. Najprv zhotovili pozdrav a darček- záložku, pomáhali babkám napiecť koláčiky, perníky a ovocie,  pripravili a vyzdobili triedu. Zostalo už len čakať ,či babka a dedko naozaj prídu, ako sľúbili, ale našťastie prišli všetci. To bolo radosti :). Zarecitovali ,zaspievali, zacvičili, ukázali, ako pracujú s interaktívnou tabuľou pri čítaní a počítaní. Nakoniec si spoločne vyrobili obrázok jesene na okno. S úsmevom a dobrou náladou sme sa rozlúčili – deti šťastné ,že sa mali čím pochváliť, a babka s dedkom šťastní, že videli svoje vnúča pri odštartovaní svojej školskej dráhy.

          Fotografie si môžete pozrieť v našej galérii.

      • Š A C H
        • Š A C H

        • Po školskom kole  šachu  sa  24. 10. 2019  žiaci  9.B  zúčastnili okresného kola v šachu v Dolnom Kubíne. Súperi neboli vôbec ľahkí, ale každá šachová partia sú nové skúsenosti.  

          Marekovi Otrubovi sa podarilo získať  3. miesto a našim ďalším cieľom je získať do družstva aj dievčatá. Všetci sa tešia na nové šachové partie.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Deň jazykov
        • Deň jazykov

        • 26. september je európskym dňom jazykov, preto sme si aj my v škole pripravili program v tomto duchu. Žiaci z 1. stupňa sa mohli „stretnúť“ nielen s angličtinou, ktorú sa už mnohí učia, ale aj s nemčinou, ruštinou a tiež češtinou, ktorá je nám Slovákom taká blízka, a predsa už čoraz viac vzdialená. Nešlo o žiadne vyučovanie: deti si vypočuli známu ruskú rozprávku o Pampúšikovi, s nemeckým Gašparkom spoznávali farby, s anglickou pesničkou si precvičili celé telo a hľadali rozdiely a podobnosti slovenčiny a češtiny. Žiakom aj učiteľom sa takéto stretnutie s jazykmi veľmi páčilo a už máme plnú hlavu nápadov na budúci rok.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Európsky týždeň športu
        • Európsky týždeň športu

        • Týždeň od 23. do 30.9. bol Európskym týždňom športu. Ako už každoročne, aj my na 1. stupni sme sa do neho zapojili. Tentokrát sme každé ráno začínali vyučovanie krátkou rozcvičkou a v piatok odohrali tretiaci a štvrtáci futbalový zápas, ktorý sa spočiatku vyvíjal veľmi snubne pre tretiakov, ale napokon starší štvrtáci predsa len so značným náskokom vyhrali. Sláva porazeným, česť víťazom! J Mladší žiaci si zatiaľ  poskákali na ihrisku so švihadlami a loptami.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

           

      • Irán - zahalená krása
        • Irán - zahalená krása

        • Žiaci 6. a 7. ročníka sa v rámci projektu Svet okolo nás zúčastnili projekcie o Iráne. Dvaja cestovatelia žiakom predstavili Irán, jeho krajinu, prírodné i kultúrne zaujímavosti a ľudí, ktorí tam žijú. Tak im poodhalili  krásu, ktorú táto krajina ponúka.

          Po projekcii nasledovala krátka diskusia, do ktorej sa žiaci s veľkým záujmom zapojili.

          Ukážku z projekcie a popis programu si môžete pozrieť tuFotografie nájdete v našej galérii.

      • Krotitelia odpadov – vyčistime spolu svet.
        • Krotitelia odpadov – vyčistime spolu svet.

        • Výtvarná súťaž
          Hlavným cieľom výtvarnej súťaže bolo zvýšiť záujem žiakov o vedu a techniku, vedecké bádanie
          a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku. Žiaci mali výtvarne zobraziť ochranu prírody vo svojom
          okolí, vytvoriť výkres, ktorý by motivoval spolužiakov k očiste prírody od odpadu, ktorý produkujeme
          my všetci, a s ktorým si príroda nevie poradiť.
          Uzavierka súťaže bola 4.10. 2019. Do súťaže sa zapojili žiaci 5.A, 6.A , 7.A, 8.A, 9.B

          Wišnievska T., Žúborová O.,

          Fotografie prác nájdete v galérii.

      • Chorvátsko 2019
        • Chorvátsko 2019

        • Toto leto malo nezabudnuteľné zážitky, no kto by povedal, že by ho práve škola ešte viac vylepšila.                                                                                                                                                  A tak sa jedna septembrová sobota zmenila na rozlúčku s našimi drahými rodičmi pred zástavkou našej školy, kedy sa nespočetne veľa dobrodruhov od 5. až po 8. ročník vybralo do Chorvátska, na ostrov Brač, po stopách Martina Kukučína. Kým niektorí šli prvýkrát objavovať nové kúty sveta, iní už dobre vedeli, čo ich čaká. Pred očami nám ubiehala cesta pomerne rýchlo, vďaka zábavnej noci plnej smiechu, spievania, hovorenia vtipov a kecania. Pár zástaviek na „benzínkach“, malé chvíľky spania, následné zobudenie na hranici, pár „cik-páuz“ a boli sme v Splite, kde sme sa nalodili na obrovský trajekt a plavili sa po Jadranskom mori na samotný ostrov Brač, na ktorom sme strávili týždeň plný neuveriteľnej zábavy. Z trajektu sme nasadli znova do autobusu a pokračovali v ceste do obce Selca. Išli sme cestou, ktorá stále stúpala. Sprevádzal nás nádherný východ slnka. Niektorí žiaci mohli po oboch stranách vidieť prvýkrát v živote nekonečné more, ktoré sa pod vychádzajúcim slnkom nádherne ligotalo. Po dorazení do obce Selca, štvrte Puntinac, sme sa natlačili k východu autobusu, pobrali ťažké kufre a ubytovali sa v apartmánoch. Vybalili sme sa, prezliekli sme sa zo spoteného oblečenia a išli sme na obed. Najedli sme sa a hurá na pláž. Slniečko pekne hrialo a voda príjemne chladila. A takto to pokračovalo do utorka, keďže letné počasie nás nesklamalo a slnečné lúče nás sprevádzali počas nášho pobytu pri mori. Niekto sa opaľoval, niekto plával v mori, iní sa potápali a hľadali mušle a ďalší si užívali príjemnú atmosféru Jadranského mora. Aj tak sa nám zo všetkých pláží najviac páčila tá, na ktorú sme chodili najčastejšie. Zrejme to bude tým mólom, z ktorého sme skákali skoro každý deň. V utorok sme na chvíľku vymenili kúpanie za prechádzku v Selci po stopách Martina Kukučína a navštívili sme rímskokatolícky kostol z bračského vápenca. Keď ho stavali a prišla vojna, bol poškodený a ešte aj dnes možno vidieť odštiepené kusy zo stĺpov. Vtedajšia ekonomika bola vyťažená a na sochu Ježiša Krista už nebolo materiálu, tak použili náboje, zvyšky granátov a odpálenej munície. Večer nás čakal karneval, ktorý bol plný farebných masiek. V stredu sme navštívili mestečko Bol, kde sme sa zastavili vo výrobni vína a na zmrzline. Cestou na pláž Zlatni Rat sme prešli suvenírové obchodíky, v ktorých sme najčastejšie videli levanduľové vrecúška, magnetky a pár klobúkov. Na pláži bolo trošku chladnejšie, ale aj tak sme si užívali more a obrovské vlny. Vo štvrtok sme opustili náš prechodný pobyt a vybrali sme sa na celodenný výlet do Národného parku Krka, do raja vodopádov a jazier. Videli sme aj vodný mlyn. Žije tam až 5 endemitov. Bola tam aj vodná elektráreň, ktorá bola postavená 3 dni po tom, ako ju predstavili v Chicagu. Odtiaľ sme sa ešte zastavili v ornitologickom centre v Šibeniku, kde sme mali prednášku o sovách. Ako sa chovajú, aké majú schopnosti, správanie, ale dozvedeli sme aj to, ktoré zviera je najnebezpečnejšie. Je to vraj nahnevaná mama. A znova sme odchádzali na ostrov Brač trajektom.  
          Po návrate sme išli hneď na večeru, kde nám každý deň pripravovali skvelé jedlá, či už to boli raňajky, obed alebo večera. Po večeri sme sa zvyčajne boli ešte prejsť po tichej a spiacej Selci. Sobotný deň pre nás znamenal posledný deň, kedy sme sa mohli obliecť do plaviek, pochytať posledný bronz a párkrát skočiť do vody. Popoludní sme pobalili posledné veci, vyupratovali naše dočasné domovy a pobrali sa na dlhú cestu naspäť – domov. Aj sme sa zblížili, aj sme sa hádali, no na tie zážitky nezabudne nikto z nás, na skvelý týždeň strávený na Brači.

          Fotografie nájdete v našej galérii.

      • Škola v prírode - EKOLANDIA - Ždiar - Belianske Tatry
        • Škola v prírode - EKOLANDIA - Ždiar - Belianske Tatry

        • V dňoch od 17.6 do 21.6. 2019 žiaci štvrtého ročníka absolvovali školu v prírode. Naučili sa pravidlá správania školáka v prírode. Horský sprievodca a záchranár Marcel im porozprával, ako sa treba správať v prírode, ako prežiť  počas búrky a lavíny a pod. Naučili sa  záchranárske číslo 18 300, ktoré treba volať vo všetkých vážnych prípadoch a úrazoch, ktoré sa stanú v našich horách. Animátorka Katka im porozprávala legendu o vrchoch - Havran a Vidla, ktorou priblížila históriu Belianskych Tatier. Taktiež videli goralské múzeum, ždiarsky dom a galériu. Mali možnosť vidieť, ako kedysi žili ľudia pod Tatrami, ich kultúru, piesne, tance, kroje  a  nárečie. Pobyt nám spestrili aj návštevy rodičov a koláčiky, ktoré nám napiekli.

          Ďalej absolvovali výlety do Bachledovskej doliny – Chodník v korunách stromov, videli Beliansku jaskyňu, čím si zopakovali učivo z vlastivedy. Počas pobytu plnili úlohy z pracovného listu školák v prírode – DOBRODRUH. Lesný pedagóg Peter im priblížil hravou formou tajný život stromov. Jakub na krátkej dvojhodinovej túre - Monkova dolina - Vtáčie Turne - Strednica ukázal, čo je Geocaching – hľadanie zelených pokladov a priehradu, ktorú si vybudovali bobry v tatranskej prírode. Spolu so Zuzanou na tvorivej dielni  každý žiak vytvoril darček pre rodičov. Na záver každý dostal Certifikát mladého ekológa, že úspešne absolvoval detský ekologický program v Belianskych Tatrách. Končilo to super diskotékou a super hláškou: “pani učiteľka škoda, že už ideme domov, ešte by sme tu ostali, bolo tu super!“ Fotografie nájdete v našej galérii.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Stred 122, Zázrivá
      • Riaditeľ školy: +421905 204 277 Zástupca riaditeľa: +421918 594 145 Materská škola: +421951 575 462 Jedáleň: +421917 947 789
      • Stred 122 02705 Zázrivá Slovakia
      • zszazriva.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje